El projecte Òmnia ha organitzat la seva primera assemblea per conèixer les impressions dels participants, i ha estat tot un èxit.

Segons la coordinadora d’Acció Comunitària, Judit Blanco, l’objectiu d’organitzar-la ha estat “incentivar una ciutadania activa, que els participants no només siguin receptors dels tallers, sinó que puguin tenir un espai per dir la seva”.

A l’assemblea han posat sobre la taula les activitats i els tallers que s’han organitzat al llarg del curs, la seva dinamització, l’organització i el material. La majoria dels participants consideren molt interessants i útils els continguts dels tallers i els cursos que es fan des d’Òmnia, ja que consideren que poden aplicar en el seu dia a dia els aprenentatges que han adquirit.

Tots els participants coincideixen que es resolen tots els seus dubtes i s’han sentit motivats pel dinamitzador, que és “proper” i “molt accessible”, a participar activament de les diferents activitats plantejades.

L’assemblea ha tingut un caire festiu de final de curs, on s’ha aprofitat per crear dinàmiques de coneixement, avaluació del curs i propostes de millora. La idea és consolidar l’espai assembleari, amb temàtiques més concretes per desenvolupar les diferents propostes i fer un seguiment de la seva evolució.

Aquest any, 230 persones s’han format en l’ús de l’ordinador, tauletes i telèfons intel·ligents per estar més connectades i reduir la bretxa digital.

El Punt Òmnia de Marianao ofereix una programació diversa de formació per millorar les competències digitals: ofimàtica, fer tràmits i gestions online, edició de vídeo o disseny gràfic, són algunes de les propostes. Oferim accés lliure a la tecnologia per a conèixer i aprendre les diverses eines digitals necessàries al nostre quotidià.

L’espai forma part de la Xarxa Òmnia, de la Generalitat de Catalunya, i treballa en coordinació amb espais d’altres municipis.